סיגרים ממולאים בפירה
אם יש לכם במקרר שאריות פירה - מושלם. אם לא - מכינים צ'יק צ'ק. אז נכון שלא מדובר בסופר פוד, אבל הציפוי הפריך והמילוי הנימוח הם שילוב מסוכן שאנחנו לפחות, לא מסוגלים לעמוד בפניו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 יחידות:
15 עלי סיגר מופשרים לפי הוראות יצרן
4 תפוחי אדמה
בצל
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
לסגירת הסיגרים:
2 כפות מים וכף קמח
להגשה:
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
2 בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים ב-2 כפות שמן עד לקרמול.
3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים אותם מהמים ומועכים לפירה במרקם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן, קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים ומערבבים הכל ביחד.
4 מחממים במחבת שמן לטיגון יחסית עמוק.
5 מכינים את הסיגרים: מערבבים 2 כפות מים וכף מים (מריחה על עלי הסיגר ל"סגירה" לפני הטיגון). מניחים בתחת כל עלה/דף 2 כפות מלית לאורך, מגלגלים ומברישים מתערובת הקמח והמים לסגירה סופית (כמו בסרטון).
6 מטגנים כל סיגר כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לקריספר/צלחת מרופדת בנייר סופג.
7 מכינים מטבל: קוצצים בצל ירוק ומערבבים עם שמנת חמוצה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!