כרוב כבוש ביתי
חתיכות של כרוב, גזר וסלרי פריכים: המתכון הזה לכרוב כבוש חרפרף וטעים הולך לסגור לכם הרבה פינות - הוא מושלם לנשנוש לצד כל מנה ואידיאלי לליווי המשקה של הערב, אבל אם אתם כמונו - אתם תזללו אותו ישר מהצנצנת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כרוב
2 גזרים
ראש שום
2 מקלות סלרי
1 פלפל ירוק חריף
מיץ מלימון אחד
חצי כוס חומץ
רבע כוס שמן צמחי (לא זית)
8 כוסות מים חמים
8 כפיות מלח גס
אופן ההכנה:
1 מורידים את העלים החיצוניים של הכרוב, שוטפים אותו וחותכים לחתיכות גסות.
2 מקלפים את הגזרים ופורסים דק.
3 שוטפים את השום וחותכים לחתיכות גסות (אפשר להשאיר עם הקליפה).
4 שוטפים את הסלרי וחותכים אותו לחתיכות בינוניות.
5 שוטפים את הפלפל החריף ופורסים (עם הגרעינים).
6 מניחים הכל בקערה הכי גדולה שיש לכם, מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והחומץ. מערבבים את המים החמים עם המלח הגס ומוזגים לקערה.
7 לשים את הירקות עם הנוזלים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות).
8 מעבירים את הירקות לצנצנת נקייה, ומוסיפים את הנוזלים שנותרו בקערה הגדולה כך שיכסו את הירקות.
9 משאירים את הצנצנת בחוץ למשך לילה ובבוקר מעבירים למקרר. ממתינים 3-4 ימים, וזוללים.
המתכון פורסם לראשונה ב-2018