צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לחם בירה עם זיתים

לחם שאופים בבית זה תמיד כיף, אבל מה לעשות שהדור הצעיר תמיד מחפש ריגושים וחידושים? הלחם הזה גם מכיל הפתעות משמחות של תימין, פטה וזיתים, הוא גם עשוי מבצק בירה טעים, ושיא השיאים: רבע שעה של עבודה. לקחנו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני שנה עברנו לדירה הנוכחית. זה היה בעיצומה של המלחמה, בעלי היה בשדה הקרב והכל היה נראה לי באותו הזמן שחור. עזבנו מקום שאהבנו לשכונה חדשה ולא כל כך מוכרת והמעבר בין האזעקות ועם תינוקת קטנטנה היה קשה.


וכשהמלחמה ההיא נגמרה, התחלנו לראות את האור. השכונה חביבה ביותר, בית-הספר והגנים קרובים קרובים, מהמרפסת רואים את הים והשכנים שבדלת הסמוכה - ממש בהזמנה: הבנים הגדולים באותה הכיתה, הבנות באותו הגן, ואפילו לפיצית יש אצלם חבר בן גילה, והאבא - מכין בירות טעימות טעימות. מדי פעם אנחנו מקבלים כמה בקבוקים. זה העלה אצל הקטנים שאלות - איך מכינים בירה וממה היא עשוייה. לא ממש ידעתי לענות על הכל, אבל ידעתי לספר להם שמבירה אפשר להכין לחם טעים.


אגב, על לחם לא מבזבזים בירה בוטיקית שכזו, הוצאנו מהמזווה אחת פושטית - והתחלנו בעבודה.

מרכיבים :

(לתבנית אינגליש קייק):

500 גרם קמח תופח

500 מ"ל בירה

כפית מלח

כף סוכר

זיתים ירוקים ושחורים

גבינת פטה חתוכה לריבועים קטנים (אפשר בולגרית)

אופציה: מעט תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים קמח, בירה, סוכר ומלח רק עד שמתקבל בצק אחיד.

3 מוסיפים זיתים, גבינה ותימין ומערבבים בעדינות רבה.

4 שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, מכניסים לתנור ואופים כשעה, עד שהלחם מקבל קרום קשה וקיסם שמוחדר לתוכו יוצא יבש.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> בפעם שעברה הכנו אגסים צלויים שהילדים בעצמם חיסלו
>> והנה הגלידה הכי מהירה שיש: סמיפרדו

לכל אחד יש עוגה אחת מנצחת שהכנתם לבד. העלו אותה לכאן ואולי תוכלו לזכות במיקסר