פלאפל עדשים
אנחנו יודעים, פלאפל הוא מסוג המאכלים שלא צריך לשנות, ובכל זאת – אחרי שתטעמו את פלאפל העדשים הנהדר הזה, אתם בטוח תסלחו לנו שהשארנו הפעם את גרגירי החומוס במזווה. טוויסט מעולה, בריא וטעים לפיתה שלכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס עדשים שחורות
1 בצל בינוני, חתוך גס
חצי צרור כוסברה (ללא הגבעולים)
חצי צרור פטרוזיליה (ללא הגבעולים)
חצי כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
חצי כפית כמון (או יותר, לא חובה)
3 כפות פירורי לחם (ניתן להחליף באגוזי מלך טחונים)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים לפחות 8 שעות בקערה עם הרבה מים. מסננים היטב.
2 טוחנים את העדשים, הבצל ועשבי התיבול יחד במטחנת בשר (בסכין הגס) או במעבד מזון בפולסים, ומעבירים לקערה רחבה.
3 מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים שוב.
4 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן לגובה של כ-1 ס"מ.
5 יוצרים מהבלילה כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ), ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר של כ-4-5 ס"מ.
6 כשהשמן חם דיו, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהן משחימות.
7 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
* אם אין לכם זמן להשרות את העדשים, גם השריה במים רותחים (שעתיים) תעשה את העבודה (בדקו אם העדשים תפחו והן אכילות).
* את עשבי התיבול אתם יכולים להחליף לפי טעמכם – גם בצל ירוק יהיה נהדר פה. וכן, אפשר לוותר על הכוסברה.