קדירת ירקות וקטניות
קדירה אפויה של מגוון סוגי ירקות וקטניות, משביעה ומזינה עם שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כוס שעועית לבנה, מושרית ומבושלת
כוס גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים
10 בצלי פנינה, שטופים היטב עם הקליפה (או 3-5 בצלים קטנים מאוד)
1 בצל סגול, שטוף היטב וחתוך לרבעים, עם הקליפה
2 תפוחי אדמה, חצויים
3 לפתות קטנות, קלופות וחצויות
3 גזרים, קלופים וחצויים לאורכם
1 בטטה, חתוכה לשישיות
1 ראש שום, חצוי לרוחבו
חצי כוס שמן זית
1 כף סוכר
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 גבעול תימין
5 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים את השעועית והחומוס בתבנית אפייה גדולה ועמוקה, או בסיר קדרה בשכבה אחת. מעליהם מסדרים את הירקות והשום בצורה יפה - כל סוג ירק בפינה משלו.
3 מתבלים בשמן זית, סוכר, פפריקה, תימין, מרווה, מלח ופלפל שחור. דואגים שכל הירקות יהיו עטופים היטב בשמן הזית והתבלינים.
4 מחממים את הציר או את המים, יוצקים על תכולת התבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו אוטמים את הסיר ברדיד אלומיניום.
5 אופים שעתיים בחום בינוני-גבוה (180-200) עד שכל הירקות רכים. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהכל שחום ויפה. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!