תמונת AVI׃ mako

סופלי אל טלפונו: כדור ריזוטו מטוגן במילוי גבינת מוצרלה

כדורים פריכים ונימוחים של טעם נפלא, עם מילוי מוצרלה מותכת ואפשרויות גיוון אינסופיות

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סופלי אל טלפונו (Suppli al telefono) היא מנת אוכל רחוב נפוליטנית, שנחטפת מהדוכן בתוך מפית נייר ונאכלת בהליכה (מהירה) ברחוב. היא מאפיינת מאוד את איטליה בכלל ואת דרום איטליה ונאפולי בפרט. "הכנתי אותה כי היא מזכירה לי את הטיולים הקולינריים הרבים שערכתי במקום והתמקדו באוכל רחוב, לא פחות מאשר במסעדות יוקרה".

סופלי אל טלפונו הוא סופלי בסגנון טלפון. השם הוענק למנה משום שבתוכה מתחבאת גבינת מוצרלה נמסה, אשר בחלוקת הסופלה לשניים נמתחת כחוט - בדומה לטלפונים הישנים (מאוד) שבהם האפרכסת והפייה היו מחוברות בחוט.

מרכיבים (3 מנות):

חצי בצל קצוץ

2 שיני שום קצוץ

כוס אורז לריזוטו

חצי כוס ורמוט לבן

2 כוסות ציר עוף

100 גרם דלעת חתוכה לקוביות של חצי ס"מ

100 גרם שמן זית לטיגון (קצת פחות מחצי כוס)

שמן לטיגון עמוק

100 גרם פרמזן מגורר

100 גרם מוצרלה, חתוכה לקוביות

ביצה טרופה

צלחת עם קמח

צלחת עם פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מטגנים שום ובצל בשמן זית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים ורמוט ומאדים. מוסיפים את הציר בהדרגה, בכל פעם קצת, עד לספיגה מלאה בריזוטו.

2 מטגנים את הדלעת עד להזהבה.כשהאורז מוכן "אל דנטה" מוסיפים את הדלעת המטוגנת ואת הפרמז'ן, מערבבים קלות, מכבים את האש ומקררים לטמפרטורה של מקרר (כ-4 מעלות. ניתן להכין עד שלב זה יום מראש).

3 כשהאורז קר יוצרים ממנו כדורים. טומנים בכל כדור קוביית מוצרלה וסוגרים.

4 מקמחים את הכדורים וטובלים אותם בביצה ובפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

* לגיוון: ניתן להוסיף לריזוטו רוטב עגבניות, או ברוטב בולונז במקום הדלעת ולקבל סופלי בטעם בולונז.

* לחליפין, ניתן להוסיף בשלב 3 אפונה ירוקה, פטריות או כל מה שמתחשק במקום הדלעת. כמות התוספת היא בערך 20% מכלל המסה של הריזוטו.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!