צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
קציצות עוף ואורז
ארוחה בסיר אחד: קציצות אורז ועוף בתיבול משגע של זנגביל וכורכום, שמתבשלות עם בצל, גזר וגם תוספת מפתיעה של זיתים אדומים. ארוחה מלאה בשעה אחת
עזיזה שג'די | מאסטר שף
| פורסם 07/07/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל גדול, חתוך לפרוסות
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים גס
2 כוסות אורז פרסי
250 גרם עוף טחון
1 חלבון ביצה
1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
מלח
זיתים אדומים או שחורים
אופן ההכנה:
1 לוקחים טאג'ין או סיר כבד. מסדרים בתחתית שלו את פרוסות הבצל וחתיכות הגזר.
2 שמים רבע מכמות האורז בקערה. מוסיפים את העוף הטחון, חלבון הביצה, הזנגביל הטחון, הפפריקה והכורכום ומערבבים ליצירת תערובת קציצות.
3 יוצרים כדורים מהתערובת ומסדרים אותם בשכבה אחידה מעל הגזר. מפזרים מעל זיתים אדומים או שחורים. מפזרים מעל שכבה נוספת של אורז.
4 מוסיפים מים עד לגובה האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל חצי שעה נוספת.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.