צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
ארטיק שוקו-שוקו ביתי
אפשר להכין ארטיק בבית, ואנחנו ממש לא מתכוונים למיץ קפוא שבקושי נחלץ מהכוס, אלא לארטיק שוקו-שוקו שווה ממש, עם ציפוי שוקולד מריר וסוכריות שוקולד קטנטנות בתחתית. רוצים? חצי שעה עבודה, שעתיים בפריזר
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 07/07/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס אבקת שוקולית לאפייה
מקלות ארטיק
מזרה (סוכריות) שוקולד (לא חובה)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
כפית שמן
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, ומערבבים עד שמתאחד. מעלים את מהירות ההקצפה ומקציפים 3-4 דקות עד שמתקבל קרם יציב.
2 שופכים את הקרם לתוך מיכלי הקפאה לארטיקים ונועצים בכל אחד מקל. אם רוצים - זורים מסביב למקל מזרה שוקולד. מכניסים להקפאה לכשעתיים לפחות.
3 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרו בפולסים של 10 שניות בכל פעם. כשהשוקולד נמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.
4 מוציאים את הארטיקים מההקפאה ומחלצים מהתבנית. טובלים את הארטיקים בשוקולד המומס ומנערים מעודפים. השוקולד מתקשה חזרה במהירות. שומרים במקפיא.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל.