צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ארטיק שוקו-שוקו ביתי

אפשר להכין ארטיק בבית, ואנחנו ממש לא מתכוונים למיץ קפוא שבקושי נחלץ מהכוס, אלא לארטיק שוקו-שוקו שווה ממש, עם ציפוי שוקולד מריר וסוכריות שוקולד קטנטנות בתחתית. רוצים? חצי שעה עבודה, שעתיים בפריזר

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 607 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

כוס חלב

חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס אבקת שוקולית לאפייה

מקלות ארטיק

מזרה (סוכריות) שוקולד (לא חובה) 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, ומערבבים עד שמתאחד. מעלים את מהירות ההקצפה ומקציפים 3-4 דקות עד שמתקבל קרם יציב.

2 שופכים את הקרם לתוך מיכלי הקפאה לארטיקים ונועצים בכל אחד מקל. אם רוצים - זורים מסביב למקל מזרה שוקולד. מכניסים להקפאה לכשעתיים לפחות.

3 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרו בפולסים של 10 שניות בכל פעם. כשהשוקולד נמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

4 מוציאים את הארטיקים מההקפאה ומחלצים מהתבנית. טובלים את הארטיקים בשוקולד המומס ומנערים מעודפים. השוקולד מתקשה חזרה במהירות. שומרים במקפיא.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל.

>> הלהיט החדש: עוגת חצי כדור ללא אפייה
>> הלכנו לבקר במפעל של בן אנד ג'ריס. שבנו עם גלידה ומסקנות

>> והנה עוגת השוקולית האולטימטיבית