צילום׃ צילום מסך

תפוח אדמה אקורדיון

תפוח אדמה הוא מלך הטרנדים הבלתי מעורער ברשת, אז השבוע תקבלו אותו בגרסת האקורדיון. למה דווקא חיתוך אקורדיון כל כך לוהט עכשיו? כי בזכותו הוא יוצא קריספי במיוחד וסופג הרבה יותר טעמים

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 29/03/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למנה אחת:

2 תפוחי אדמה גדולים

4 כפות שמן זית

רבע כפית כורכום

רבע כפית כמון

רבע כפית צ'ילי יבש גרוס

רבע כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרוחב בעובי של אצבע (בערך 1.5 סנטימטר).

מתכונים לפסח

פריסה אלכסונית לא עד הסוף (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פריסה אלכסונית לא עד הסוף|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מניחים בשני הצדדים של כל פרוסה שיפוד עבה/צ'ופסטיקס ובעזרת סכין חותכים את תפוח האדמה לרוחב ולאורך בצורת אקורדיון משני הצדדים שלו (השיפוד עוזר לנו לא לקרוע את תפוח האדמה, לשמור על צורתו וכאן חבוי הטריק לקריספיות).

4 מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

הברשת הפרוסות בתערובת השמן והתבלינים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הברשת הפרוסות בתערובת השמן והתבלינים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פרוסות תפוח אדמה אקורדיון בתבנית אחרי אפייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פרוסות תפוח אדמה אקורדיון בתבנית אחרי אפייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5 מערבבים בקערית שמן זית ותבלינים, ומברישים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים.

6 אופים עד להזהבה, כ-35 דקות. מגישים עם או בלי מטבל, הכל יחוסל בכל מקרה. בתיאבון!

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

תפוח אדמה אקורדיון (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
תפוח אדמה אקורדיון|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako