גזרים מקורמלים ואגוזים
עזבו אתכם משוקולד חום ומשעמם: בפעם הבאה שמתחשק לכם משהו מתוק – לכו על גזרים בצבעים שונים שקורמלו בסוכר מתובל לצד אגוזי מלך. נשמע מסובך? להפך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות סוכר חום
1/2 כוס מים
50 גרם חמאה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
3 כוכבי אניס
כפית מלח
2 גזרים לבנים
2 גזרים כתומים
2 גזרים צהובים
2 גזרים בצבע בורדו
10 אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1 בסיר ממיסים את הסוכר עם המים על אש בינונית ותוך כדי מכניסים את החמאה , הפלפל השחור, קינמון, אניס ומלח ומערבבים במשך 10 דקות עד שמתקבלת תערובת בצבע בז'.
2 מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם לחצי לאורך.
3 בסיר עם מים רותחים ורבע כפית מלח מכניסים את הגזרים (מלבד הגזר בצבע בורדו- אותו מרתיחים בנפרד) למשך 20 דק' עד שהגזר מתרכך מעט.
4 מסננים את הגזרים מתחת לברז עם מים קרים. מייבשים ומנגבים בנייר סופג. מכניסים לסיר עם הסוכר המקורמל למשך 15 דקות כשתוך כדי מסובבים בעדינות את הגזר בסיר.
5 מוציאים את הגזרים בזהירות ומניחים על צלחת ההגשה.
6 מכניסים לסיר עם הסוכר מכניסים את אגוזי המלך למשך 5 דקות. מוציאים ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוציאים גם את כוכבי האניס ומקשטים את המנה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים