לארוחת שישי: כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
אבי לוי לוקח שני מתכונים מנצחים ומצרף אותם למתכון על פצצתי: כרובית מטוגנת עם ביצה ותבלינים ומטבוחה חריפה ומחייה נפשות. תנסו פעם אחת, ותקבלו גם אתם תוספת קבועה לשולחן שישי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
תמיד אהבתי לאכול את הכרובית המטוגנת שלי עם כמות יפה של מטבוחה מעל - עד שיום אחד הבנתי: למה לא לשלב את השתיים כבר בשלב המתכון? ככה נולדה המנה הזאת, שמאז מככבת בתפריט המשפחתי.
מרכיבים :
לכרובית:
כרובית, חתוכה לפרחים בינוניים
סיר עם מים רותחים
כף כורכום
כפית קארי
2 כפות מלח
2 ביצים טרופות
שמן עמוק
למטבוחה:
5 שיני שום פרוסות
5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות
מלח
שאטה גרוס חריף לפי הצורך
מעט שמן לטיגון השום
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.
2 מוציאים, מצננים, טובלים בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.
3 מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.
4 בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.
5 מתבלים במלח ובשאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.
6 מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.