צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כדורי תפוחי אדמה פריכים
איך אנחנו אוהבים תפוחי אדמה - ואנחנו אוהבים אותם אפילו יותר כשמשדרגים אותם טיפה. נגיד - מועכים אותם לפירה, מוסיפים בצל מטוגן, מצפים בפירורי לחם ושולחים אותם לסיבוב הזהבה, עד שמתקבלים כדורים זהובים
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 24/03/15
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (35 מנות):
4 תפוחי אדמה גדולים
בצל
2 כפות קמח תופח
50 גרם חמאה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.
2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, עד שהם מתרככים (אפשר גם בתנור). מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס. מוסיפים לקערה גם בצל מטוגן, קמח, חמאה חתוכה לקוביות קטנות, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים קלות.
3 מחממים מכשיר קייקפופס.
4 שופכים פירורי לחם לצלחת עמוקה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומגלגלים אותם בפירורים עד שהם מצופים מכל הכיוונים.
5 מכניסים את הכדורים למכשיר, סוגרים ואופים כ-10 דקות, עד שהכדורים משחימים מעט. לחלופין, אפשר לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 25-30 דקות.