צילום׃ איליה מלניקוב, יועזר בר יין

מיתולוגיה: פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהין

המתכון המקורי של יועזר בר יין לפולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ונוזלית ופרוסת פטריית כמהין שמשדרגת את המנה לעולמות אחרים

| יועזר בר יין | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 קלחי תירס
2 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
כמהין טרי פרוס
ביצים - כמספר הסועדים
3 כפות חומץ פשוט (5%)

אופן ההכנה:

1 מנקים את התירס מהעלים והשערות, קוטמים את החלק הצר, מעמידים את הקלח על משטח נוח ומגלחים ממנו את הגרעינים עם סכין.

2 שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס).

3 מבשלים על אש נמוכה מאד כשעה וחצי עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסי יש להוסיף מעט שמנת.

4 לאחר הבישול טוחנים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך נפה או מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מקררים. 

5 מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 3 כפות חומץ פשוט. לאחר שהמים רותחים מורידים את האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה לנייר סופג או מגבת.

6 ההגשה: מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעל הביצה מניחים פרוסת כמהין ומעט מלח. 

* אם יש צורך לחמם את הפולנטה לפני ההגשה, עושים זאת בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות יועזר בר יין

>> צפו: כך מכינים ביצה עלומה