מיתולוגיה: פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהין
המתכון המקורי של יועזר בר יין לפולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ונוזלית ופרוסת פטריית כמהין שמשדרגת את המנה לעולמות אחרים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
5 קלחי תירס
2 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
כמהין טרי פרוס
ביצים - כמספר הסועדים
3 כפות חומץ פשוט (5%)
אופן ההכנה:
1 מנקים את התירס מהעלים והשערות, קוטמים את החלק הצר, מעמידים את הקלח על משטח נוח ומגלחים ממנו את הגרעינים עם סכין.
2 שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס).
3 מבשלים על אש נמוכה מאד כשעה וחצי עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסי יש להוסיף מעט שמנת.
4 לאחר הבישול טוחנים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך נפה או מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מקררים.
5 מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 3 כפות חומץ פשוט. לאחר שהמים רותחים מורידים את האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה לנייר סופג או מגבת.
6 ההגשה: מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעל הביצה מניחים פרוסת כמהין ומעט מלח.
* אם יש צורך לחמם את הפולנטה לפני ההגשה, עושים זאת בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון באדיבות יועזר בר יין