צילום׃ דרור עינב, כולם אופים עכשיו

פלאן בקצב הסמבה

פלאן הוא אחד הקינוחים העדינים והאהובים עלינו, שמשום מה אנחנו מכינים מעט מדי. אז הנה מתכון נפלא לקינוח כוסות עם שכבת פלאן, שכבת טופי-שמנת ומעל הכל שברי אגוזים מלוחים ושוקולד מריר. יותר מזה?

מירב שיינר | כולם אופים עכשיו | פורסם 08/05/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לשכבת הפלאן:

400 גרם חלב מרוכז משומר

200 גרם חלב 3%

ביצה גדולה

חלמון

סוכר לריפוד הכלים

לשכבת הטופי:

150 גרם סוכר

50 גרם מים

150 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חמאה

מלח

לקישוט:

אגוזים מלוחים

שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הפלאן: מקציפים את כל החומרים (למעט הסוכר) היטב, מעבירים לתבנית מרובעת, מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה באמבט מים עד חצי גובה התבנית ב-180 מעלות. מצננים שעתיים לפחות במקרר.

2 מכינים את הטופי: מבשלים את הסוכר והמים עד לסף רתיחה.

3 במקביל מחממים את השמנת.

4 כאשר נוצר קרמל מוסיפים בטריפה מתמדת את השמנת.

5 מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את החמאה והמלח.

6 מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.

7 להרכבת המנה: קורצים עיגולים מהפלאן ומעבירים בזהירות עיגול לכל כוס. מוזגים למעלה מהטופי בעזרת צנתר. מפזרים למעלה שברי אגוזים מלוחים וגילופי שוקולד מריר.

* ניתן לאפות בכלי חרס לבנים לסופלה או בתבנית מלבנית 20 על 30 ואז לקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר של 8 ס"מ.

>> לכל מתכוני כולם אופים עכשיו