פלאן בקצב הסמבה
פלאן הוא אחד הקינוחים העדינים והאהובים עלינו, שמשום מה אנחנו מכינים מעט מדי. אז הנה מתכון נפלא לקינוח כוסות עם שכבת פלאן, שכבת טופי-שמנת ומעל הכל שברי אגוזים מלוחים ושוקולד מריר. יותר מזה?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לשכבת הפלאן:
400 גרם חלב מרוכז משומר
200 גרם חלב 3%
ביצה גדולה
חלמון
סוכר לריפוד הכלים
לשכבת הטופי:
150 גרם סוכר
50 גרם מים
150 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
מלח
לקישוט:
אגוזים מלוחים
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הפלאן: מקציפים את כל החומרים (למעט הסוכר) היטב, מעבירים לתבנית מרובעת, מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה באמבט מים עד חצי גובה התבנית ב-180 מעלות. מצננים שעתיים לפחות במקרר.
2 מכינים את הטופי: מבשלים את הסוכר והמים עד לסף רתיחה.
3 במקביל מחממים את השמנת.
4 כאשר נוצר קרמל מוסיפים בטריפה מתמדת את השמנת.
5 מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את החמאה והמלח.
6 מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
7 להרכבת המנה: קורצים עיגולים מהפלאן ומעבירים בזהירות עיגול לכל כוס. מוזגים למעלה מהטופי בעזרת צנתר. מפזרים למעלה שברי אגוזים מלוחים וגילופי שוקולד מריר.
* ניתן לאפות בכלי חרס לבנים לסופלה או בתבנית מלבנית 20 על 30 ואז לקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר של 8 ס"מ.