צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
פיתה עם שמן זית וזעתר
מכירים מנקיש? קבלו את המאפה הכי ריחני ומגרה שיש, היישר ממסעדת חג' כחיל: יותר טוב מסתם פיתה, יותר עסיסי מסתם לאפה והכי טעים לבד
עומר עלואן | חג' כחיל
| פורסם 11/11/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג קמח שטיבל
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
200-300 מ"ל מים פושרים
לתערובת התבלינים:
200 גרם זעתר בלדי
150 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה:
1 מניחים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערה ומערבבים יחד.
2 מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבלת מסת בצק אחידה ולא דביקה.
3 מכסים בבד, ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30-40 דקות עד שהבצק תופח.
4 בקערה נוספת מערבבים את השמן והזעתר.
5 כשהבצק תפח, קורצים ממנו כדורים של 150 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול (רצוי על נייר אפייה), ויוצרים גומות באמצעות האצבעות.
6 אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
7 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים בתערובת השמן ומגישים.
* ניתן להחליף את הזעתר בגבינה ערבית מגורדת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!