כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
להיט בטוח: כרובית, שהיא אחד הירקות האהובים עלינו בכל צורה, מצטרפת למטבוחה במתכון הנפלא הזה של אבי לוי. אבל השדרוג לא נגמר במטבוחה - חכו שתראו במה הוא מבשל את הכרובית לפני הטיגון. אימצנו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכרובית:
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים בינוניים
סיר עם מים רותחים
1 כף כורכום
1 כפית קארי
2 כפות מלח
2 ביצים טרופות
שמן עמוק
למטבוחה:
מעט שמן לטיגון השום
5 שיני שום, פרוסות
5 עגבניות, מקולפות וחתוכות לקוביות
שמן לטיגון עמוק של הפלפלים
4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות
מלח
שאטה גרוס חריף לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים בכורכום, קארי ומלח ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.
2 מוציאים ומצננים מעט. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.
>> מתכונים לפסח
3 מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.
4 בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.
5 מתבלים במלח ובפלפל שאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.
6 מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.