צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פודינג לחם עם שוקולד צ'יפס

אף אחד לא אוהב לזרוק לחם, גם אם הוא ישן. ובאמת אין סיבה לזרוק: בכמה דקות עבודה תוכלו להפוך את הלחם של אתמול לפודינג חם ושוקולדי

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 05/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למי מאתנו זה לא קורה? לחם מאתמול או משלשום שוכב לו במטבח, וממש לא בא לאכול אותו כי הוא כבר יבש ולא טעים. המתכון הזה נהדר לניצול הלחם הזה: הוא יוצא הכי טעים עם חלה או לחם בריוש, אבל גם לחם לבן רגיל עושה את העבודה מצוין. מי שלא אוהב שוקולד יכול להחליף אותו בצימוקים מושרים ברום או בליקר תפוזים.

 

את המתכון מכינים בכלים אישיים חסיני אש - למי שאין כאלה, יכול להכין גם בתבנית פיירקס 1.5 ליטר, ואז צריך להוסיף 7 דקות אפייה.

מרכיבים (6 מנות):

10 פרוסות לחם של 1.5 ס"מ עובי ללא החלק הקשה

מעט חמאה לשימון הכלים

חצי כוס שוקולד צ'יפס

250 מ"ל חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

3 ביצים

4 כפות סוכר

כפית משחת וניל (למי שאין, אפשר גם תמצית וניל באיכות טובה)

2 כפות ריבת תות או משמש

אופן ההכנה:

1 חותכים כל פרוסת לחם לשישה מלבנים.

 

2 משמנים במעט חמאה את התבניות.

 

3 מניחים בכל כלי 6 מלבני לחם בצורת פרח. מפזרים מעל הלחם את השוקולד צ'יפס.

 

4 טורפים את החלב, השמנת, הביצים, הסוכר ומשחת הווניל.

 

5 מניחים את הכלים בתבנית אפייה, ושופכים מעל הלחם את תערובת החלב והביצים.

 

6 לאחר מכן ממלאים את התבנית במים חמים עד חצי גובה הכלים האישיים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-30 דקות.

 

7 בסיום האפייה מערבבים את הריבה עם 2 כפות מים רותחים, ומברישים את הפודינג לחם מעל.

 

8 מגישים חם.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו סופגניות קטנות במילוי קרם וניל והפתעות