צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

כיסוני בשר בסגנון אסיאתי

לא חייבים לטגן כל דבר: כיסונים מאודים בתוך רוטב אסיאתי, עשויים בעדינות שמשחררת טעמים מופלאים אל הבשר הטמון בפנים

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם קמח
6 גרם שמן שומשום
1 גרם סודה לשתייה
2 גרם מלח

למלית:

200 גרם בשר עגל טחון
1 בצל ירוק קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
1/2 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
כף שמן שומשום
3 כפות סויה
1-2 כפיות מים

לרוטב:

4 כפות סויה
2-3 מירין
כף שמן שומשום
שמן צ'ילי
כפית חומץ אורז
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק
1/2 כפית סוכר (טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך)

לסיר האידוי:

1 גבעול למון גראס
3 ס"מ ג'ינג'ר

אופן ההכנה:

1 הבצק: מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים עד שנוצר בצק. לשים לישה קצרה ומניחים בצד לרבע שעה.

2 הבשר: בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם שאר חומרי המלית ומניחים בצד.

3 מרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר על משטח מקומח. בעזרת רינג קורצים עיגולים בגודל של 9 ס"מ. מסדרים כף מלית במרכז הבצק ואז סוגרים לצורת סהרון. מהדקים במזלג בקצוות. או שסוגרים בצביטות. 

4 הרוטב: מערבבים את כל הנוזלים יחד עד שהסוכר נמס. לסיום מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק.

5 דופקים את הלמון גראס, מקצצים קצת ומכניסים לסיר מלא במים. חותכים את הג'ינג'ר לגפרורים ומוסיפים למים. מעמידים סיר אידוי מעל הסיר. מסדרים בסיר האידוי כרוב קצוץ עם גזר קצוץ, עלי כוסברה ובצל ירוק כמצע ועליהם מניחים את הכיסונים הממולאים. מאדים כ-8-10 דקות ומגישים לצד הרוטב. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים