חזה ברווז באפרסקים
מנה חלומית של חזה ברווז צלוי ופרוס, מוגש עם פלפל חריף, מחית אפרסקים לבנים אפויים ומחית אפרסקים צהובים ומבושלים. מנה מגוונת וסופר טעימה שתיקח אתכם למסע מהמתוק לחריף וכל הדרך בחזרה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 חזה ברווז
3 אפרסקים לבנים
3 אפרסקים צהובים
1/2 פלפל חריף, פרוס דק
2 כפיות דבש
קורט קינמון
מלח
חצי ליטר מים
כוס (200 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1 מקלפים ומגלענים את שני סוגי האפרסקים.
2 שמים את האפרסקים הלבנים בסיר או תבנית ומכסים עם נייר אלומיניום. שמים בתנור שחומם ל200 מעלות למשך חצי שעה.
3 את האפרסקים הצהובים מבשלים במים עם הסוכר עד ריכוך. מסננים מהסירופ.
4 כששניהם מוכנים מרסקים אותם בנפרד בבלנדר לשתי מחיות.
5 שמים את המחית הצהובה בסיר קטן. מוסיפים כפית דבש ואת הפלפל החריף ומבשלים יחד מעל להבה נמוכה 10 דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.
6 מוסיפים כפית דבש וקינמון לאפרסקים הלבנים, מעבירים לסיר קטן ומבשלים כעשר דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.
7 מחממים מחבת מעל להבה גבוהה. כשהיא לוהטת שמים את חזה הברווז המחבת, צד העור כלפי מטה, ומטגנים 10 דקות, עד הזהבה. הופכים ומבשלים על הצד השני 2-5 דקות נוספות.
8 מוציאים מהמחבת ונותנים לחזה לנוח מעט. לאחר מכן חותכים לחתיכות של חצי סנטימטר. על כל חתיכה של הברווז שמים חתיכה קטנה של פלפל חריף ומעבירים לצלחת הגשה. שמים את 2 רטבי האפרסקים על הצלחת ומפזרים מעט קליפת תפוז. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.