צילום׃ istockphoto
ביצים סיניות בסויה
ביצי תה, מכירים? אלו עם השיוש היפה שמכינים במועדים מיוחדים. אז במקום להשתמש בתה, משתמשים במרכיבים אסייתיים כמו סויה וג'ינג'ר, שהופכים בסופו של דבר גם לרוטב סמיך וטעים
| mako אוכל
| פורסם 09/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 ביצים קשות (הוראות הכנה במתכון)
3 כפות סויה
1/2 כוס (או פחות) סוכר חום כהה
3 כפות מירין (יין אורז) או סאקה, או יין לבן
7-8 פרוסות ג'ינג'ר מקולף
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מכינים ביצים קשות: מכניסים בעדינות את הביצים לסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים.
2 מערבבים בסיר את כל המרכיבים (חוץ מהביצים) ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה כדקה ומנמיכים מעט את האש לרתיחה עדינה. מוסיפים את הביצים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. הנוזלים בסיר יצטמצמו ויהפכו לרוטב. שימו לב: אם רוצים דוגמת שיש (כמו בתמונה) לביצים, יש לגלגל אותן בעדינות על השיש כדי לסדוק אותן. אפשר גם להשאיר אותן שלמות - והתוצאה הסופית תהיה ביצים כמעט שחורות.
3 מסירים את הסיר מהאש ונותנים לביצים להתקרר ברוטב כחצי שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!