כיסוני בצק ממולאים בתרד וריקוטה עיזים
כיסונים אפויים של בצק מקמח מלא עם מילוי טעים של תרד וגבינת עזים. טעים כמו בורקס אבל בריא ודיאטטי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
250 גרם קמח מלא מנופה או קמח כוסמין
50 גרם שמן קוקוס (אם אין אפשר להמיר ב-40 גרם חמאה, אך קחו בחשבון שזה הרבה פחות בריא)
1 כפית מלח
1/2 כוס יוגורט עזים במרקם נוזלי
1-2 כפות מים במידת הצורך
מעט שמן זית ושומשום או קצח, לציפוי
למילוי:
300 גרם תרד טרי, נקי ושטוף, או 180 גרם תרד קפוא מופשר לאחר סחיטה
100 גרם ריקוטה עזים או בופאלו
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מעבדים את הקמח, השמן, המלח והיוגורט במעבד מזון עד לקבלת פירורים גדולים. אם לא נוצרים פירורים גדולים אפשר להוסיף 1-2 כפות של מים (בהדרגה). מעבירים לקערה.
2 יוצרים כדור של בצק, משטחים מעט לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
3 אם משתמשים בתרד טרי מניחים אותו בסיר גדול, מדליקים את האש ומכסים. כעבור 4-5 דקות, כשהתרד כולו מאודה, מסירים מהאש, סוחטים ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וטוחנים יחד. אם משתמשים בתרד קפוא מוותרים על הסעיף הקודם ופשוט מכניסים אותו (מופשר וסחוט) למעבד המזון יחד עם יתר המרכיבים.
4 משטחים את הבצק על משטח נקי ומקומח קלות ומרדדים לעובי של 2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעצרת חותכן וממלאים. סוגרים את הכיסונים על ידי הידוק הקצוות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מושחים את הכיסונים במעט שמן זית ומפזרים מלמעלה שומשום או קצח. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) 12-15 דקות, עד שמשחים והבצק אפוי (ניתן לפתוח כיסון אחד כדי לוודא).
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!