צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פנקייק דלורית בריאים וטעימים
הפנקייקים האלה הולכים נהדר עם פירות וסירופ מייפל, אבל טוב לא פחות עם יוגורט וירקות חתוכים. אז מה הביס שהכי מתחשק לכם לפתוח איתו את השנה החדשה?
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 25/09/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
ל-10 פנקייקים גדולים:
1 דלורית קטנה (450-500 גרם)
2 ביצים
3 כפות קמח שקדים
שלושת רבעי כוס חלב שקדים
חצי כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
שלושת רבעי כוס קמח כוסמין (מלא או לבן)
1 כפית אבקת אפייה
לטיגון: מעט שמן
אופן ההכנה:
1 צולים את הדלורית בשלמותה כ-30 דקות בחום של 180 מעלות, או לחלופין מקלפים, חותכים לקוביות ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא רכה.
2 מערבבים היטב את כל המרכיבים (אפשר במיקסר). מעבירים למקרר לשעה.
3 מחממים מחבת ומשמנים מעט.
4 מניחים 2-3 כפות מהתערובת על המחבת החמה. כשמתחילות לעלות בועות הופכים לצד השני וממשיכים לטגן עד שהפנקייק זהוב משני הצדדים. ממשיכים כך עם יתרת הבלילה.
5 מגישים עם סירופ מייפל ופירות או עם יוגורט וירקות.
ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!