תמונת AVI׃ mako

שמים וארץ- "רייבכוכן" עוגות תפוחי אדמה קטנות עם קומפוט תפוחי עץ וסירופ סלק מתקתק

לביבות תפוח אדמה מוגשות לצד קומפוט מתוק של תפוחי עץ וסירופ סלק מיוחד

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 223 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו תפוחי אדמה

2 בצלים

2 ביצים

כף קמח

מלח

שמן קנולה לטיגון

לקומפוט:

6 תפוחי עץ

2 אגסים

4 כפות סוכר חום

1/4 כפית קינמון

כוכב אניס

מלח

לסירופ סלק:

10 סלקים

4 תפוחי עץ

תפוז אחד

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הרייבכוכן: מקלפים את תפוחי האדמה והבצל. חותכים לחתיכות גדולות שמתאימות למעבד מזון ומעבירים במעבד המזון עם דיסקית של פומפייה דקה. מעבירים לקערה, מוסיפים 2 ביצים וקמח, מערבבים וממליחים לפי הטעם.

2 להכנת הקומפוט: מקלפים את התפוחים והאגסים, וחותכים אותם לקוביות קטנות. מעבירים לסיר, מוסיפים 4 כפות סוכר חום, רבע כפית קינמון, וכוכב אניס, ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות. מוציאים את כוכב האניס. בעזרת כלי למעיכת תפוחי אדמה מרסקים חלקית את הקומפוט.

3 להכנת סירופ הסלק: קולפים את הסלקים ואת תפוחי העץ, סוחטים במסחטת פירות קשים לקבלת מיץ מהסלק ומהתפוחים. מעבירים את המיץ לסיר. מוסיפים מיץ סחוט מתפוז אחד ומתחילים לצמצם על אש קטנה, עד לקבלת סירופ. נזהרים בשלב האחרון שהנוזל לא יישרף, כי הנוזלים מצטמצמים כל הזמן.

4 מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה, שמים רינג בינוני בשמן ושמים בתוכו מתערובת הרייבכוכן בגובה חצי ס"מ. מטגנים מעט, מסירים את הרינג ומכינים עוד מהתערובות מחדש. מטגנים להזהבה. כשהרייבכוכן מוכנים מניחים על נייר סופג.

5 מגישים על גבי צלחת הגשה את הרייבכוכן לצד כלים קטנים מלאים בקומפוט וסירופ סלק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!