פנקייק בננה
מתכון לפנקייק פשוט ובשרני במיוחד, פנקייק רך במתיקות עדינה, לארוחת בוקר שהיא כולה פינוק לקטנים ולגדולים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-8 פנקייקס עבים וגדולים:
50 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי קמח
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
1 כוס חלב
2 ביצים גדולות
חצי כפית תמצית וניל
1 בננה קטנה מרוסקת למחית
להגשה
בננה פרוסה
מייפל או סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה במיקרוגל. מניחים לצינון קל.
2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר והמלח. מערבבים היטב.
3 בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים, החלב, ותמצית הווניל. בעזרת מזלג מועכים את הבננה למחית ומוסיפים לקערת הרטובים.
4 מוסיפים את החמאה המומסת את תכולת קערת הרטובים אל תוך הקערה עם הקמח. מערבבים עד שהוא נספג כולו בתערובת.
5 מחממים היטב מחבת על גבי להבה קטנה. משמנים מעט את פני המחבת בחמאה מומסת.
6 יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה את המחבת. מטגנים למשך כ-2 דקות עד שמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה.
7 עורמים את הפנקייקס בערמה כדי לשמור על חומם. מפזרים פרוסות בננה ויוצקים סירופ מייפל או שוקולד מעל. מגישים חם.
* המתכון לקוח מתוך הבלוג - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!