פולנטה עם איקרת ירקות וסטייק סינטה
מנה מקורית, עשירה בטעמים ובצבע: פולנטה צהובה ועדינה, מעליה פלפלים אדומים, חצילים סגולים ופרוסות סינטה שנצרבו על מחבת לוהטת. תכינו עוד, אנשים יבקשו תוספת
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לפולנטה:
250 גרם קמח תירס לפולנטה (אינסטנט)
ליטר חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
עלים מגבעול טימין
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2-4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
לאיקרת ירקות:
1/4 כוס שמן
2 חציל גדול
4 פלפלים בצבעים שונים
3 גזרים, קלופים ומגוררים
צ׳ילי אדום שלם
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
4 שיני שום, פרוסות
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
כף סוכר
לסטייק:
4 סטייקים מנתח סינטה, במשקל 300 גרם כל אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן רגיל
אופן ההכנה:
1 להכנת הפולנטה: מביאים לרתיחה את החלב והשמנת בסיר קטן. שופכים פנימה באיטיות ותוך כדי ערבוב את קמח התירס. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבחוש על אש קטנה בערך 3 דקות, עד שמסמיך. מכסים, משאירים עוד 20 דקות על אש קטנה ואז בוחשים פנימה את החמאה והפרמז'ן.
2 מכינים את איקרת הירקות: קולים את החצילים והפלפלים (גם את החריף) על אש גלויה או בתנור חם (220 מעלות) עד שקליפתם השחירה מכל הכיוונים והם רכים לחלוטין. את החצילים קולפים ומעבירים למסננת ל-5 דקות, את הפלפלים שמים בקופסה סגורה ואחרי 5 דקות קולפים. את הפלפל החריף קולפים עם כפפות שלא יבערו לכם הידיים.
3 חותכים את החצילים והפלפלים הקלויים לקוביות גסות. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות הבצל והגזר המגורר ומטגנים 10 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הפלפל והחציל, מטגנים היטב 2 דקות נוספות. מוסיפים את פרוסות השום ואת שאר המרכיבים ביחד עם רבע כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
4 לסטייקים: מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת. ממליחים ומפלפלים את הסינטה היטב, ומשמנים קלות בשמן.
5 מניחים את הסטייקים במחבת (אם היא קטנה אז 2 בכל פעם) וצורבים היטב משני הצדדים (2-3 דקות לצד) עד שהם מגיעים לדרגת עשייה מדיום רייר (56 מעלות אם משתמשים במדחום לבשר, וזה מה שכדאי שתעשו). נותנים לסטייקים מנוחה של 3 דקות ואז פורסים דק.
6 להגשה: מניחים על כל צלחת מהפולנטה, מעל שמים מהאיקרה ומעל הכל את פרוסות הסטייק.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים