צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
מתכון לממליגה
תקראו לה פולנטה או שתקראו לה ממליגה, העיקר שתכינו אותה: כל מה שנדרש זה סבלנות ויכולת לערבב, לא מסובך. ברגע שהממליגה מסמיכה ומתחילה להיפרד מדופנות הסיר - יודעים שהיא מוכנה. ומעליה? תוסיפו כל מה שבא לכם
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 14/08/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 וחצי כוסות מים קרים
חצי כוס חלב
כוס קמח תירס (עדיף לא אינסטנט)
80 גרם חמאה
קורט מלח
להגשה:
כף חמאה
פטריות מוקפצות/כל ירק אחר שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר (אם יש ברשותכם סיר ברזל כבד - השתמשו בו) מים וחלב ומערבבים.
2 מוסיפים בהדרגה קמח תירס, חמאה ומלח ומערבבים היטב עם כף עץ לאורך כל זמן הבישול, עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר והמרקם מסמיך (בערך רבע שעה).
3 אם רוצים: צולים כמה פטריות בחמאה או כל ירק אחר שרוצים כתוספת.
4 יוצקים את הממליגה לצלחת ומגישים עם מעט חמאה מעל (ועם תוספת, אם רוצים).
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!