צילום׃ istockphoto
דלורית אפויה
דלוריות בתנור, מתובלות בפשטות וקלה להכנה. לא רק שהדלורית אינה פחמימה - היא גם קלה לחיתוך וסופגת טעמים נפלא. תנו לה את התהילה שהבטטה לקחה
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 19/10/12
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דלורית ארוכה חתוכה לארבע (לאורך), או לחתיכות גדולות (שישבו על רשת הצלייה של התנור)
2 שיני שום
מלח גס
3 כפות שמן זית
כמון
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 כותשים את השום והמלח במכתש ועלי, מוסיפים כמון, פלפל גרוס ושמן זית ומערבבים לתערובת תיבול.
3 מורחים את רבעי הדלורית (מהצד הנקי כמובן, משאירים את הקליפה), ומניחים אותה על רשת הצלייה של התנור (מומלץ לשים מתחת תבנית או נייר כסף). צולים כ-45 דקות ואם היא עדיין לא מאוד רכה מפנים, משאירים לעוד כמה דקות בתנור. אפשר לאכול עם כף את הבפנוכו הרך, או לפרוס בזהירות לפרוסות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!