צילום׃ דן פרץ, סוגת

סלט קוסקוס ושעועית מש בעשבי תיבול, עגבניות ופטה

סלט מזין של קוסקוס (או קינואה) עם המון עשבי תיבול, קשיו וגבינת פטה. תוספת מזינה או מנה בפני עצמה

בל קפצן | סוגת | פורסם 10/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות קוסקוס מהיר הכנה או קינואה

1 כוס שעועית מש מושרית במים לילה

כוס נענע קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

50 גרם אגוזי קשיו קלויים גרוסים

2 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות

6 פרוסות גבינת פטה איכותית במשקל 50 גרם כל אחת

מלח

פלפל שחור גרוס

8 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 להכין את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. אם מכינים קינואה, מבשלים את הקינואה במים רותחים עם מעט מלח עד להתרככות הקינואה ומסננים (בדומה להכנת פסטה).

2 מבשלים את שעועית המש במים רותחים ומעט מלח, עד לריכוך. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

3 בסיר רחב שמים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את השעועית ומערבבים קלות עד שהשעועית מצופה בשמן הזית. מוסיפים את הקוסקוס המוכן, עשבי התבלין והקשיו. מורידים מהאש ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את קוביות העגבנייה, מזלפים את שארית שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. בקערת הגשה אישית מניחים מהסלט ומעל פרוסת פטה. מעטרים בעשבי תבלין קצוצים ומגישים בטמפרטורת החדר.

* ניתן לוותר על הפטה ולהגיש חם כתוספת מזינה ביותר לדגים צלויים או אפויים או עוף בגריל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!