צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

אוזני המן מלוחות מבצק פטנט

אוזני המן ממזריות של רון יוחננוב, עם בצק פטנט שמכינים בלי התפחות ובלי לחכות, מילוי גבינות מפנק ומרקם סופר קריספי. טיפ קטן: אם אתם בונים עליהן למשלוח מנות כדאי שתכינו כמות כפולה, שיהיה גם לשימוש עצמי

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 23/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות קמח לבן רגיל

3 כפות גדושות מיונז מכל סוג 

כף חומץ (אל דאגה, הוא לא משפיע על הטעם רק על המרקם)

כחצי כוס מים חמימים

למילוי גבינות:

ביצה

200 גרם גבינה כנען / קוטג'

100 גרם גבינת צהובה מגורדת

100 גרם גבינה פטה

מלח ופלפל שחור

מעט תימין טרי קצוץ דק 

לעיטור:

ביצה להברשה

שומשום או קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.

>> עוד מתכונים לאוזני המן

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

3 מכסים את הבצק ומניחים על השיש למנוחה של 10 דקות.

4 מרדדים את הבצק על משטח העבודה. קורצים עיגולים, מברישים כל עיגול בביצה ומקשטים בשומשום או קצח. הופכים כך שציפוי השומשום/קצח יפנה למטה, ממלאים ומברישים את הדפנות בביצה, כדי לוודא שהבצק לא ייפתח באפייה. סוגרים למשולשים בצורת אזן המן. 

5 אופים 25-30 דקות או עד הזהבה.

אזני המן מלוחות של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
אזני המן מלוחות מבצק פטנט|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.