אוזני המן מלוחות מבצק פטנט
אוזני המן ממזריות של רון יוחננוב, עם בצק פטנט שמכינים בלי התפחות ובלי לחכות, מילוי גבינות מפנק ומרקם סופר קריספי. טיפ קטן: אם אתם בונים עליהן למשלוח מנות כדאי שתכינו כמות כפולה, שיהיה גם לשימוש עצמי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 כוסות קמח לבן רגיל
3 כפות גדושות מיונז מכל סוג
כף חומץ (אל דאגה, הוא לא משפיע על הטעם רק על המרקם)
כחצי כוס מים חמימים
למילוי גבינות:
ביצה
200 גרם גבינה כנען / קוטג'
100 גרם גבינת צהובה מגורדת
100 גרם גבינה פטה
מלח ופלפל שחור
מעט תימין טרי קצוץ דק
לעיטור:
ביצה להברשה
שומשום או קצח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?
3 מכסים את הבצק ומניחים על השיש למנוחה של 10 דקות.
4 מרדדים את הבצק על משטח העבודה. קורצים עיגולים, מברישים כל עיגול בביצה ומקשטים בשומשום או קצח. הופכים כך שציפוי השומשום/קצח יפנה למטה, ממלאים ומברישים את הדפנות בביצה, כדי לוודא שהבצק לא ייפתח באפייה. סוגרים למשולשים בצורת אזן המן.
5 אופים 25-30 דקות או עד הזהבה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.