סלט ניסואז עם טונה אדומה
סלט משגע, חגיגי, עשיר וחתיך בכל קנה מידה שכבש את המטבח שלנו בסערה, ומיד תבינו למה: תפוחי אדמה בתנור, עגבניות שרי צלויות, אספרגוס, ביצים וטונה אדומה בוויניגרט חרדל משגע. כבר כמעט שכחנו שזה בסך הכל סלט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה סגולים
שמן זית
4 שיני שום, כתושות
כמה ענפי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
12 עגבניות שרי תמר
כפית סוכר
4 ביצים
200 גרם טונה אדומה טרייה
3 כפות אגוזי מלך
צרור אספרגוס (חבילה אחת)
בצל ירוק חתוך לטבעות/צרור עשבי תיבול טריים
לוויניגרט חרדל:
3 כפות חרדל גרגירים
2 כפות דבש
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
100 מ"ל חומץ בלסמי
250 מ"ל שמן זית
50 מ"ל שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומתבלים בשמן זית, 2 שיני שום, תימין, מלח ופלפל שחור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מורידים את הכיסוי וצולים כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.
3 חוצים את עגבניות השרי ומסדרים אותן בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, תימין, 2 שיני שום וסוכר, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25 דקות.
4 מבשלים את הביצים במים רותחים כ-6 דקות ומעבירים מיד למי קרח.
5 מתבלים את הטונה האדומה במלח ופלפל שחור גרוס, וצולים במחבת חמה עם שמן זית 10-20 שניות מכל צד. מניחים בצד לקירור, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
6 קולים את אגוזי המלך עם מעט מלח ושמן זית בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות 5-7 דקות.
7 חולטים את האספרגוס ומעבירים למי קרח.
8 מכינים ויניגרט חרדל: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמנים. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה את השמנים עד ליצירת אמולסיה (תחליב אחיד). מהכמות הזאת ייצא כמעט חצי ליטר ויניגרט, נשמר כשבועיים במקרר.
9 מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת עמוקה מעט מכל מרכיב, חוצים את הביצים ומניחים מלמעלה. מוסיפים 3 כפות ויניגרט, מקשטים בבצל הירוק ומגישים.