שטרודל תפוחים בכוסות
אלוהים יודע למה עמדנו, רידדנו, גלגלנו, חתכנו והתאמצנו כל כך בשביל שטרודל תפוחים, כשכל הזמן הזה היינו יכולים פשוט להכין אותו בכוסות, עם שברי בצק עלים למעלה וקרם מסקרפונה באמצע. קינוח מושלם, הגשה בהתאם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשכבת התפוחים:
2-3 תפוחי גרני סמית, חתוכים לקוביות
100 גרם סוכר
20 גרם דבש
50 גרם חמאה
כף מחוקה קינמון טחון
חופן צימוקים אוזבקיים קצוצים
חופן אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם אבקת סוכר
כפית משחת וניל גרגירים
לשכבת הבצק:
300 גרם בצק עלים
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את התפוחים עם הסוכר, הדבש, החמאה והקינמון על אש נמוכה עד לזיגוג.
2 מצננים בכלי נפרד ושטוח. מסננים מנוזלים.
3 מוסיפים צימוקים ואגוזי לוז ומערבבים.
4 לקרם: מקציפים את כל החומרים לקרם חלק, אוורירי ועשיר. מצננים במקרר עד להרכבה.
5 לבצק: חותכים את הבצק ליריעות בעובי 5 ס"מ.
6 מפדרים מלמעלה באבקת סוכר.
7 מניחים על תבנית אפייה ולוחצים מעל עם תבנית אפייה נוספת.
8 אופים כ-20 דקות על חום גבוה (220 מעלות) עד לקבלת גוון חום קרמלי עמוק.
9 מוציאים ומצננים על תבנית קרה.
10 הרכבת המנה: מסדרים שכבה נאה של תפוחים בתחתית כוס. מעליה, בעזרת שקית זילוף או כף, יוצרים שכבת קרם. מעל מפזרים באופן חופשי מבצק העלים הקריספי.