צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כיסוני בצק עם פרגית

כיסוני בצק מאודה בסיר מיוחד, ממולאים בתערובת של פרגיות, בצל וכמון שלשים ביד, ומוגשים לצד סחוג ירוק ביתי ועגבניות מגוררות. שילוב טעמים וטכניקות שיעיף את כל מי שיטעם

שרית אבייב | מאסטר שף | פורסם 09/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי קילו קמח

1 ביצה

1 חלבון ביצה

כפית מלח

200 מ"ל (2/3 כוס+2 כפות) מים

3 כפות שמן קנולה

שמינית כפית סוכר

למלית:

4 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק

חצי קילו פרגית, חתוכה לקוביות קטנות

כפית כמון

פלפל שחור גרוס

מלח

כף שמן קנולה

לסחוג:

צרור שלם של כוסברה

שני שיני שום

שתי כפות חומץ

3 פלפלים חריפים ירוקים (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)

1 פלפל חריף אדום

רבע כוס שמן זית

מלח גס ופלפל שחור

חצי כפית כמון טחון

כפית כוסברה טחונה

לעגבניות:

3 עגבניות מגורדות

מלח פלפל

סוכר

חומץ

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים את כל המצרכים לבצק בקערה מיקסר עם וו לישה. מפעילים במהירות נמוכה 2 דקות עד שמתאחד, ואז לשים במהירות גבוהה 5 דקות נוספות. נותנים לו לנוח כ-3 שעות בקירור, עטוף בשקית ניילון, שבמהלכן מוציאים אותו ללישה קצרה כל שעה.

2 מחלקים את הבצק המוכן לשני כדורים. פותחים כל כדור על ידי רידוד קצר וחותכים אותו ל-3-4 חלקים (תלוי בגודל שאתם רוצים). מתחילים לרדד במכונת פסטה לפי השלבים-2,4,6. חתכים את הבצק לריבועים אחידים.

3 מכינים את המלית: מערבבים היטב, בעזרת היד בלבד(!) את כל החומרים הקצוצים, השמן והתבלינים.

4 ממלאים וסוגרים כל ריבוע בצק. שמים על סיר אידוי מרוח בשמן. מברישים את הכיסונים בשמן, ונותנים להם להתאדות מעל רתיחה גבוהה כ-40 דקות.

5 לסחוג: טוחנים את כל המרכיבים לסחוג לממרח במעבד מזון.

6 לעגבניות: מערבבים את העגבניות המגוררות עם סוכר, חומץ, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פנימה גם כפית מהסחוג.

7 3 דקות לפני ההגשה פותחים מכסה, מפזרים שתי כפות מים מעל הכיסונים וסוגרים שוב. מגישים עם סחוג ירוק ועגבניות מגורדות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.