תפוח אדמה אפוי פעמיים עם ביצה
אנחנו לא משקיעים מספיק בתפוחי האדמה האפויים שלנו, והגיע הזמן לעשות שינוי: הנה מתכון לתפוח אדמה אפוי (פעמיים!), עם מילוי של בצל, גבינה, ביצה ועירית. כמה פשוט - ככה ממש בא לנו על כזה, ויפה שעה אחת קודם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל בינוני
3 שיני שום
חופן גבעולי עירית
שמן לטיגון
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר גם מוצרלה)
מלח
פלפל שחור
4 ביצים קטנות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מחוררים מעט את תפוחי האדמה במזלג ואופים 30-40 דקות, עד שהם רכים.
2 קוצצים את הבצל, השום והעירית (לא ביחד).
3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות.
4 בינתיים חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים אותם מתוכנם, כך שנשארים עם ארבע "סירות".
5 מוסיפים למחבת את תוכנם של תפוחי האדמה ואת הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שכל הגבינה מותכת.
6 ממלאים את סירות תפוחי האדמה ומפזרים מעט עירית קצוצה. מקפידים לא למלא יותר מדי - יש להשאיר שקע שאליו תיכנס הביצה.
7 מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה ושוברים לתוך כל סירה בזהירות ביצה אחת. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות (עד שהביצה מוכנה).
8 מוציאים, מפזרים עוד עירית טרייה מלמעלה, ומגישים.