צילום׃ מתוך מאסטר שף, שידורי קשת

מוסקה עם חצילים ובשר

שילוב מושלם של חצילים מטוגנים, עגבניות, בשר, בצל והמון תבלינים, שנאפים יחד עם רוטב בשמל ששומר על המוסקה עסיסית, נימוחה ומפוצצת בטעמים, כמו שאנחנו אוהבים

אהרון דבורי | מאסטר שף | פורסם 17/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 18 ס"מ:

1 חציל גדול פרוס בעובי 1 ס"מ

3 בצלים פרוסים בעובי 1/2 ס"מ

1 בצל קצוץ קטן

300 גר' בשר צלעות טחון עם 100 גר' שומן כבש

1 כף רסק עגבניות

2 עגבניות מרוסקות בבלנדר

3 עגבניות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

מלח ים אטלנטי

פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית צ'ילי חריף

קארי

מלח

פלפל שחור

שמן קנולה

לרוטב בשמל:

50 גר' חמאה

1 כף גדושה קמח

3/4 כוס חלב

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מברישים בשמן קנולה את פרוסות החצילים ומטגנים (ללא שמן נוסף) על מחבת פסים.

2 מטגנים במחבת את הבצל הפרוס עד שנהיה שקוף ומוציאים אותו לכלי נפרד.

3 מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף ומוציאים גם אותו לכלי נפרד.

4 שמים במחבת את הבשר הטחון עם השומן ומטגנים עד שמשנה את צבעו, מחזירים את הבצל הקצוץ למחבת ומערבבים היטב עם הבשר.

5 מוסיפים לתערובת הבשר את העגבניות המרוסקות יחד עם רסק עגבניות, פפריקה, קארי, צ'ילי, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד ומבשלים על אש נמוכה.

6 מרכיבים את המוסקה: מסדרים מחצית מכמות טבעות הבצל בתחתית התבנית ומחצית מכמות העגבניות הפרוסות. מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ומעל זה מסדרים את פרוסות החצילים.

7 מניחים מעל את תערובת הבשר ומעל שוב, שכבת עגבניות, שכבת בצל ושכבת חצילים.

8 מכינים את רוטב הבשמל: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, לאחר שנמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ למניעת גושים. מוסיפים את החלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור וממשיכים לערבב כל הזמן על אש נמוכה.

9 יוצקים את הרוטב מעל המוסקה לכיסוי מלא.

10 מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-30 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.