מילנזה אה לה פרמג'יאנה
שניצל בקר מוגש עם רוטב עגבניות וגבינה מותכת - גם קראנצ'י, גם רך וגם משלב טעמים מעולים לכדי טעם מצוין
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם פילה בקר, חתוך ל-4 פרוסות של 100 גרם כל אחת
ביצה
פירורי לחם
שמן זית
4 שיני שום
2 קופסאות עגבניות שלמות משומרות
מלח
פלפל שחור
200 גרם גבינת פרמזן
2 כדורי בורטה (ניתן למצוא במעדניות נבחרות, או להחליף במוצרלה)
לפסטה:
200 גרם קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
קצת מלח
אופן ההכנה:
1 דופקים את פרוסות הבשר עד שהן הופכות דקות כמו שניצל.
2 מכינים אותן ממש כמו שניצל: טובלים בביצה, פירורי לחם ומטגנים.
3 מחממים רבע כוס שמן זית בסיר. כשהשמן חם, מכניסים לסיר את שיני השום בשלמותן. מטגנים קלות בלי שישחימו. מוסיפים את העגבניות המשומרות, ומבשלים כשעה על אש קטנה. מוציאים את שיני השום ומרסקים את העגבניות לרוטב.
4 מכינים את הפסטה: שמים את הקמח בקערה. עושים בור בקמח, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
5 מרדדים את הבצק במכונת פסטה, עד שמתקבל עלה דק. מניחים על משטח העבודה וקורצים צורות של פרפרים.
6 מחממים סיר עם מים רותחים, מוסיפים מלח ושמן, ומבשלים עד הפסטה עד שהיא צפה. מוציאים מהמים, מסננים ומעבירים לסיר עם קצת שמן זית, חמאה ופלפל שחור. מטגנים קלות ומניחים בצד.
7 שמים את השניצלים המטוגנים בתבנית חסינת חום. מוסיפים את רוטב העגבניות, גבינת פרמזן ומוצרלה חתוכה, ומכניסים לתנור חם מאוד כרבע שעה.
8 מגישים עם הפסטה בצד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!