צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
בייגלה ביתי ללא גלוטן
נשנוש ביתי שמריח ומתפצח בפה ממש כמו הדבר האמיתי - מינוס הגלוטן, שכאן אין ממנו אפילו פירור. מכינים בלילה, מזלפים טבעות, אופים - ולא מפסיקים לנשנש
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 25/02/20
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 ביצים
מעט מלח
2 כפות גבינה לבנה
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה את הביצים מוסיפים את המלח, הגבינה וחמאת הבוטנים, ומערבבים.
2 מוסיפים לתערובת אבקת אפייה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומעבירים אותה להתייצבות במקרר לשעה.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתחילים בהכנת החטיפים: מזלפים עיגולים (או צורה אחרת אם רוצים), בוזקים מעל שומשום, קצח, מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים.
6 מכניסים לתנור לאפייה עד הזהבה, כ-20 דקות (עשוי להשתנות בהתאם לתנור).
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".