צילום׃ דן פרץ, תנובה

קיש גבינות ואנטיפסטי

קיש מלוח עם ירקות קלויים בשילוב גבינות צאן. אחד הקישים המבוקשים בקונדיטוריה של מיקי שמו

מיקי שמו | תנובה | פורסם 27/04/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

280 גרם קמח (2 כוסות)

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

10 גרם סוכר (כף)

5 גרם מלח (כפית)

60 גרם מים קרים (1/4 כוס)

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ הדרים

למלית:

בטטה בינונית, חתוכה לקוביות

בצל סגול, פרוס לרצועות רחבות

50 גרם שמן זית (רבע כוס)

מכל שמנת מתוקה (250 גרם)

2 ביצים XL

חלמון

2 גרם מלח (חצי כפית שטוחה)

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

50 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

50 גרם פרומעז, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

100 גרם עגבניות מיובשות, משומרות בשמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3 משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 24 ס"מ, ואופים "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אפייה, מניחים משקולת (גם עדשים, שעועית יבשה או כל קטנית אחרת יכולות להתאים) ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות, עד להזהבה קלה של דופנות הבצק העליונות.

4 מכינים אנטיפסטי בטטה ובצל סגול: מניחים את פרוסות הבטטה והבצל הסגול על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות.

5 מכינים את הבלילה: טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והמלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, פטה וקשקבל.

6 הרכבת הקיש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים על הבצק הפריך את פרוסות הפרומעז, מעליהן עגבניות ואת פרוסות הבטטה והבצל הסגול. שופכים את המלית ואופים כ-40 דקות עד להזהבה קלה.

* מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע "השחרה" בזמן שהבצק נח במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!