צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לחמניות זיתים

לחמניות זיתים טעימות, מעולות לאירוח או סתם לנשנוש - כי גם בלי אורחים מגיע לנו ליהנות מדי פעם ממאפים שיפילו אותנו מהרגליים. את ממרח הזיתים, אגב, אפשר להחליף בפסטו, זעתר או מה שאוהבים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 06/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (32 מנות):

1/2 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

כוס מים חמימים

1 ביצה

20 גרם מרגרינה רכה

כפית מלח

טפנד זיתים (או כל ממרח אחר שאוהבים) 

חלמון להברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, סוכר ושמרים.

2 מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות.

3 מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה.

4 מחלקים ל-4 כדורים שווים.

לחמניות זיתים - שלב ראשון (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
לחמניות זיתים - שלב ראשון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5 מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה.

6 מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

לחמניות זיתים - שלב שני (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
לחמניות זיתים - שלב שני|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

7 מתפיחים שוב במקום חמים כשעה.

8 מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

לחמניות זיתים - שלב שלישי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
לחמניות זיתים - שלב שלישי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> יודעים מה יילך עם זה טוב? סמבוסק גבינות

>> והנה עוגת נקטרינות מהירה וטעימה אש