פנקוטה תאנים
אנחנו תופסים מאוהבי פנה קוטה אנשים שיודעים דבר או שניים על החיים, והמתכון הזה הוא שדרוג נפלא במיוחד בשבילם (ולא נצטנע - בשבילנו. חולים על פנה קוטה): סירופ תאנים מושלם שמלווה פנה קוטה קטיפתית ונפלאה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
לפנה קוטה:
900 מ"ל שמנת ועוד 300 מ"ל לקצפת
150 מ"ל חלב
2 מקלות וניל
5 דפי ג'לטין
שוט בוכא או תזקיק פירות איכותי אחר
100 גר' אבקת סוכר
לסירופ התאנים:
15 תאנים
1/2 ק"ג סוכר
1 ליטר מים
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון באורך אצבע
1 כף פלפל שחור שלם
5-6 פרוסות ג'ינג'ר
7-8 מקלות ציפורן
אופן ההכנה:
1 מביאים 900 מ"ל שמנת ואת החלב לרתיחה עדינה. בעזרת סכין מרוקנים את תוכן מקלות הווניל לסיר וזורקים פנימה גם את המקלות הריקים. מצמצמים עד לנפח של שני שליש ומכבים אש.
2 בינתיים משרים את דפי הג'לטין במים למשך חמש דקות. סוחטים את דפי הג'לטין מהמים ומעבירים לשמנת החמימה. מערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי.
3 מסננים ושופכים שוט בוכא. מעבירים לקערה להצטנן עד לטמפרטורת חדר.
4 בינתיים מקציפים את שארית השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. לאחר שתערובת השמנת הצטננה, מקפלים פנימה את הקצפת. שופכים את כל הסיפור לתבנית עמוקה ונותנים לנוח ללילה.
5 לסירופ: במחבת גדולה ממיסים סוכר לקרמל על אש בינונית. מערבבים תכופות עם כף עץ. כשכל הסוכר נמס ויש קרמל חום יפה, מוזגים את המים בזהירות, שלא ישפריצו. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שאין גושים ויש סירופ חום דליל למדי. מכניסים את התאנים והתבלינים, ומבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה. מצננים ללילה.
6 הגשה: בעזרת כף הגשה מוציאים ריבוע לא סימטרי במיוחד של פנה קוטה מהתבנית. יוצקים מהסירופ ומצרפים תאנה.