צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חמין דל קלוריות

חמין בגרסה דיאטטית: בלי בשר, עם המון ירקות וקטניות והרבה טעם

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 08/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 כוס חומוס יבש

1/2 כוס שעועית לבנה יבשה

1/2 כוס שעועית שחורה יבשה

בצל גדול

שורש סלרי

גזר גדול

קולרבי

1/2 דלורית

תפוח אדמה גדול

1/2 כוס גריסים יבשים

3 שיני שום

5 שזיפים מיובשים

רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

2-3 כוסות מים

5 ביצים

אופן ההכנה:

1 משרים את הקטניות (החומוס והשעועית) בכלי עם מים למשך כל הלילה.

2 מרתיחים את הקטניות המושרות בסיר עם מים, ומבשלים במשך חצי שעה. מסננים.

3 בינתיים, קולפים את הבצל, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי, הדלורית ותפוח האדמה, וחותכים אותם לקוביות גדולות.

4 בסיר גדול נפרד (שניתן להכניס לתנור) יוצקים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

5 מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים, ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית.

6 מוסיפים את הקטניות המסוננות, גריסים, שום, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ו-2-3 כוסות מים.

7 מסדרים בסיר גם את חמש הביצים.

8 מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 למשך כ-3-4 שעות. מדי פעם פותחים את הסיר, בודקים שיש מספיק נוזלים ומזלפים מהנוזלים על השכבה העליונה כדי שלא תתייבש.

* לחסכון בזמן, ניתן להשרות כמות גדולה יותר של קטניות ולהקפיא במנות. כך חוסכים את שלב ההשרייה לילה לפני.

* שימוש בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. את הקטניות מבשלים בישול מקדים של 15-20 דקות לריכוך (שלב 2), ועוד 20 דקות אחרי הוספת יתר המרכיבים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים