צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
גראטן תפוחי אדמה ובטטות ברוטב קטיפתי
מחליפים את השמנת המתוקה במיונז, שמוסיף טעם נפלא ומשפר את המרקם - ובנוסף, הופך את המנה לפרווה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 21/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים בעובי 3-4 ס"מ
2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות בעובי 3-4 ס"מ
3-4 כפות מיונז
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
1 בצל קצוץ
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
3 כפות בזיליקום, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את המיונז, שמן הזית, השום, הבצל והתבלינים.
2 מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים כך שכל הרוטב יעטוף את תפוחי האדמה.
3 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית פיירקס בשכבות אחת על השנייה.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-50 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!