צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

גראטן תפוחי אדמה ובטטות ברוטב קטיפתי

מחליפים את השמנת המתוקה במיונז, שמוסיף טעם נפלא ומשפר את המרקם - ובנוסף, הופך את המנה לפרווה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 21/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים בעובי 3-4 ס"מ

2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות בעובי 3-4 ס"מ

3-4 כפות מיונז

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

1 בצל קצוץ

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

3 כפות בזיליקום, קצוץ

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את המיונז, שמן הזית, השום, הבצל והתבלינים.

2 מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים כך שכל הרוטב יעטוף את תפוחי האדמה.

3 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית פיירקס בשכבות אחת על השנייה.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה