צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

ביצה בקן בבאגט

ניסיתם פעם להכין ביצה בקן ליותר משני אנשים? זה בדרך כלל מצריך יותר ממחבת אחת. קבלו את הפטנט שיספק לכם מנת ביצה אפויה בלחם ל-4 אנשים במכה אחת. הכי כיף זה לחתוך לפרוסות ולאכול עם הידיים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 245 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אכלתי השבוע ביצה בקן נהדרת בבית קפה בתל אביב. לא היה בה הרבה - לחם לבן פשוט וביצה במרכזו, אבל הלחם היה מרוח בחמאה, וטוגן למידת פריכות מדויקת ביחד עם הביצה. מזמן לא נהניתי כל כך ממנה כזאת.


ניסיתי להכין בבית ביצה בקן עם יריעה גדולה יותר בצורת באגט קצר ושמנמן. זה עבד מעולה. חותכים בסכין משוננת מנות כמספר הביצים שמצליחים להכניס אל תוך הלחם ואוכלים בידיים, לצד סלט קטן או תפוחי אדמה מטוגנים.

מרכיבים (4 מנות):

באגט, או לחם ארוך אחר

ביצים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 יוצרים בלחם עיגולים בעזרת סכין, בקוטר של כ-6 ס"מ. מוציאים את תוך הלחם בעזרת הידיים ויוצרים גומה עמוקה.

3 מורחים את הגומות בשמן זית או בחמאה מומסת.

4 שוברים ביצה לתוך כוס או קערה קטנה ומוזגים לגומה. ממלאים את כל החורים בביצים – עדיף לשבור את הביצים אחת אחת, כדי למזוג בנוחות לתוך הגומות.

5 מתבלים במלח ופלפל (או באחת התוספות המוצעות מטה) ואופים 15-20 דקות, עד שהביצים מתייצבות.

כמה הערות חשובות:

* מספר הביצים כמספר הסועדים, וגם תלוי בגודל הלחם בו אתם משתמשים.* השתמשתי בבאגט קצר יחסית ועבה, עם קרום פריך, שנקרא ברשת הסופרים בו קניתי "באגט רוסטיק". אפשר להשתמש גם בג'בטה או בבאגט אישי.* שדרוגים אפשריים: לשפשף שן שום מעוכה על הלחם לפני שמן הזית, להוסיף כף של שמנת מתוקה לבישול לכל ביצה (בעיקר אם מורחים את הלחם בחמאה מומסת), מעט גבינה צהובה מגוררת, טיפה של שמן כמהין, עשבי תיבול קצוצים דק מאוד.

* המתכון עובד (ואפילו עובד יותר) עם לחם מאתמול. את שאריות הלחם שהוצאנו מהגומות טבלנו בשמן זית וחומץ בלסמי ואכלנו ככה. 

>> בפעם הקודמת הכנו מאפה שזיפים מדרום ארצות הברית

>> ולקינוח: סמיפרדו וניל ולוטוס