צילום׃ דן לב, mako אוכל

מיני קיש תרד וכרשה דיאטטי עם תחתית פטנט

מתכון שמתחיל בפטנט של קלתית עשויה מלחם קל, ממשיך עם ריקוטה עשירה בטעם ודלה בשומן, ובתוך כל זה משתלבים גם תרד וכרשה והגשה מתוקה של קישים אישיים. אם חושבים על הקלוריות ביחס לטעם - מדובר ברווח בטוח

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס:

12 פרוסות לחם קל

חמאה רכה למריחה או שמן זית להברשה

למילוי:

1 גבעול כרשה (החלק הבהיר) קצוץ דק

300 גרם עלי תרד קצוצים (ללא גבעולים)

חבילת גבינת ריקוטה מלוחה

1 ביצה

50 גרם גבינת פקורינו מגוררת 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 קורצים מהפרוסות עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ, מורחים אותם בחמאה או מברישים בשמן זית ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס, כשהצד המרוח כלפי מטה.

3 מכינים את המלית: מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ו-2 כפות מים ומאדים את הכרשה על להבה נמוכה 10 דקות תוך כדי ערבוב, במידת הצורך מוסיפים עוד כף-שתיים מים כדי למנוע חריכה. מכבים את האש, מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. החום יגרום להם להתרכך. מצננים.

4 מערבבים ריקוטה, ביצה ופקורינו בקערה. מוסיפים את תערובת התרד ומערבבים.

5 ממלאים, אופים ומגישים: ממלאים את השקעים במלית התרד והגבינות. אופים כ-15 דקות או עד שהפשטידות אפויות וזהובות. מוציאים מהתבנית ומגישים מיד.

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות