מאפינס מלוחים של בטטה וגבינת פטה
מאפים מלוחים, קטנים וקלים להכנה, מושלמים לבראנץ' ולפיקניק, ותאמינו או לא - אפילו יכולים להוות תחליף נהדר לכריך של בית הספר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
2 כפות שמן זית
2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ
2 ביצים גדולות (L)
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט 3%
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה, מסוננת היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/3 כוס עירית קצוצה, גס
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב זה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו). מעבירים לקערה ומצננים היטב.
2 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
3 טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
4 מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.
5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
6 אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!