צילום׃  יחסי ציבור

כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים

יוגורט תמים, שמנת חמוצה ועשבי תיבול הופכים לגורמה אמיתי

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

6 גביעי (1.2 ליטר) יוגורט עזים או בקר

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

3 כפות זיתים סוריים, מגולענים וקצוצים דק

1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק

1 ליטר שמן זית (אם רוצים לשמר בצנצנת)

בד חיתול

למילוי

4 כפות שקדים חצויים, קלויים

3 כפות עירית קצוצה דק

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

15 עלי בזיליקום קצוצים

מיץ מ- ½ לימון

כפית מלח

קורט פלפל גרוס

¼ כוס שמן זית

¼ כפית שום כתוש

אופן ההכנה:

1 מניחים בד חיתול בתוך קערה, ופורסים את שוליו לצדדים (הקערה תאגור את כל המים שיופרשו מהיוגורט ומהשמנת במהלך ההכנה). 

2 יוצקים את היוגורט והשמנת, זורים מלח, זיתים ובצל ומערבבים.

3 מאגדים את שלוש פינות הבד באלכסון, מלפפים את הקצה הנותר סביב שלושת הקצוות המאוגדים, וקושרים. קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים המופרשים מהמסה), ומניחים למשך 6 שעות לפחות. נוצרת לבנה רכה.

4 כדי ליצור כדורים חשוב להשתמש בגבינה יציבה וסמיכה, ולכן רצוי להניח את המסה תלויה למשך 3-4 שעות נוספות (כלומר, כ- 7-8 שעות סה"כ), ולקרר למשך הלילה.

5 להכנת המילוי: קולים את השקדים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהם משחימים קלות. מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים ושמן הזית.

6 מוציאים את הלבנה מהמקרר סמוך להכנה. משמנים את כפות הידיים, נוטלים כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים על כף היד. מניחים חצי כף מילוי במרכז, וסוגרים לעיגול חלק, כך עד גמר הלבנה. חשוב לעבוד במהירות, הגבינה מתרככת במהירות ונדבקת גם לידיים משומנות.

7 ממלאים צנצנת בשמן זית עד 3/4 גובה, מנחים גבעול רוזמרין, זעתר או תימין וכ-2-3 שיני שום. מטילים פנימה את כדורי ההלבנה. אם יש צורך, מכסים בשמן זית.

8 מניחים במקרר או בחוץ לפחות מספר שעות לפני ההגשה.