צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף
גרניטת בזיליקום
שייק ברד של אגסים ומלון שמקבלים את הטוויסט שלהם מבזיליקום (כן, כן) ופלפל חריף (כן!). איך כל אלה מתסדרים ביחד? מעולה, תודה ששאלתם. וגר זאב עם כבש, גרסת הגרניטה
רון סוריאנו | מאסטר שף
| פורסם 16/08/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
עלים מצרור בזיליקום
2 אגסים
מלון ירוק
פלפל ירוק חריף
לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים סירופ סוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מערבבים פנימה צרור בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות, מקררים על מי קרח.
2 טוחנים אגסים, מלון ומיץ לימון בבלנדר. מוסיפים את מי הסוכר עם הבזיליקום וטוחנים עד מרקם חלק.
3 שופכים הכל לתבנית פיירקס ומעבירים למקפיא. כל 10 דקות מערבבים עם מזלג כדי ליצור ברד (לוקח בערך שעה) ומגישים כשמוכן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.