צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט שכולו בריאות וצבע: בטטה כתומה, עדשים שחורות, בצל סגול והמון ירוקים, ורוטב משגע של סילאן ובלסמי שהופך את כל העסק לממכר. טיפה יותר מחצי שעה להכין, למי שצריך עוד סיבות לעוף על המתכון הזה
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 04/09/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
1 בטטה
כוס עדשים שחורות
עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
כוס עלי ארוגולה
8 חצאים של פקאן טבעי
1/4 בצל סגול, פרוס דק
גבעול סלרי, פרוס דק
לרוטב:
כף חומץ בלסמי
כפית סילאן או דבש
כפית שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות.
2 בינתיים שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך.
3 מערבבים את כל החומרי הרוטב.
4 מערבבים את העדשים עם הרוטב. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ומערבבים בעדינות עם קוביות הבטטה.
בתיאבון!