מקלות מוצרלה, זיתי קלמטה ועשבי תיבול
זה מסוג המתכונים ששלוש, שתיים, אחת - וזהו. הצלחת ריקה. פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש את מקלות המוצרלה האלה, עם זיתים ועשבי תיבול. טעימים, אווריריים, ממכרים ו-הי, רגע, לא היו כאן מקלות?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
125 גרם קמח
125 גרם קמח מלא
שלושת רבעי כוס מחמצת לבנה
חצי כף מלח
175 מ"ל מים
80 גרם מוצרלה
רבע כוס זיתי קלמטה מקומחים מעט.
כפית עלי אורגנו טרי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמחים עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים.
2 מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר 5-7 דקות (או ביד 10-12 דקות) עד לגמישות הבצק. הוא צריך להיות ממש גמיש.
3 לקראת סוף הלישה מוסיפים את המוצרלה, הזיתים, האורגנו והפלפל הגס.
4 מעבירים לקערה מקומחת קלות עטופה במגבת לחה לתפיחה ראשונה של 4-3 שעות (כמעט עד הכפלת הנפח). הבצק יהיה כבד בגלל התוספות.
5 מחלקים ל-10 חלקים ומניחים למנוחה של 20 דקות.
6 מעצבים למקלות דקים, מניחים לתפיחה שנייה קצרה של שעה בערך.
7 מחממים תנור עם קערת מים ל-280 מעלות, מכניסים לאפייה (אחרי חיתוך עם סכין חדה של 3 פסים) ב-250 מעלות.
8 אופים 10-12 דקות על 250 מעלות ועוד 3-5 דקות על 220 מעלות.