תמונת AVI׃ mako

חצילים ברוטב לימון

פרוסות חצילים מטוגנות ומבושלות ברוטב שום ולימון. שילוב טעמים מצוין עם פלפל חריף וכוסברה

אתי לוי | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חציל בינוני

מלח

שמן לטיגון

8 שיני שום

רבע כפית כורכום

רבע כפית כמון

מעט מלח

רבע כפית פלפל שחור

לימון

חצי כוס מים

חצי פלפל אדום חריף, קצוץ

מעט כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את החציל ופורסים לעיגולים. ממליחים, מסננים את הנוזלים ומטגנים.

2 מכינים את הרוטב: קוצצים את שיני השום ומטגנים במעט שמן. מתבלים. מקלפים את הלימון וקוצצים לקוביות. מוסיפים את קוביות הלימון והמים לשום המטוגן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לצמצום הרוטב.

3 מניחים את החצילים ברוטב ומבשלים 20 דקות נוספות. לקראת הסוף מוסיפים את הפלפל האדום ומעט כוסברה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח