תמונת AVI׃ mako
חצילים ברוטב לימון
פרוסות חצילים מטוגנות ומבושלות ברוטב שום ולימון. שילוב טעמים מצוין עם פלפל חריף וכוסברה
אתי לוי | מאסטר שף
| פורסם 27/12/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
חציל בינוני
מלח
שמן לטיגון
8 שיני שום
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
מעט מלח
רבע כפית פלפל שחור
לימון
חצי כוס מים
חצי פלפל אדום חריף, קצוץ
מעט כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקלפים את החציל ופורסים לעיגולים. ממליחים, מסננים את הנוזלים ומטגנים.
2 מכינים את הרוטב: קוצצים את שיני השום ומטגנים במעט שמן. מתבלים. מקלפים את הלימון וקוצצים לקוביות. מוסיפים את קוביות הלימון והמים לשום המטוגן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לצמצום הרוטב.
3 מניחים את החצילים ברוטב ומבשלים 20 דקות נוספות. לקראת הסוף מוסיפים את הפלפל האדום ומעט כוסברה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!