תמונת AVI׃ mako

קערת פוקצ'ה עם תבשיל במיה ובשר ברוטב עגבניות

קדירה עשירה ומפתה עם בשר עגל ובמיה ברוטב עגבניות, מוגשת בתוך קערה מפוקצ'ה טרייה וריחנית

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 24/10/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לפוקצ'ה:

1 וחצי כוס קמח

כפית מלח

כף סוכר

כפית שמרים יבשים

1 כף שמן זית

3/4 כוס מים

לתבשיל הבמיה:

1/4 קילו במיה, מטוגנת בשמן עמוק

שמן צמחי, לטיגון

1 בצל קטן, קצוץ

1/4 קילו בשר עגל (פילה או אנטרקוט), חתוך לקוביות בקוטר 1 ס"מ

1 עגבנייה בינונית טרייה ובשלה, חתוכה לקוביות קטנות

חופן עגבניות מיובשות

2 כפות רסק עגבניות

כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 שיני שום, קצוצות דק

חופן כוסברה, קצוצה גס

אופן ההכנה:

הפוקצ'ה:

1 מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שכל הכמות נבלעת בתערובת.

2 מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד מעט דביק.

3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-45 דקות.

4 לאחר תפיחה ראשונה מרדדים את הבצק ביד לצורת עיגול, ומכניסים לכלי שאפשר להכניס לתנור. מניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי ל-7-10 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה ומקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון.

תבשיל הבמיה:

1 מטגנים בסיר עם מעט שמן צמחי את הבצל והבשר, עד שהבשר מוכן. מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה, ומערבבים עד שהן מתרככות.

2 מוסיפים את העגבניות המיובשות, רסק העגבניות והמים, ומניחים להתבשל כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3 מוסיפים את הבמיה ומנמיכים את האש.

4 מטגנים במחבת את השום והכוסברה ומוסיפים לתבשיל הבמיה. מערבבים בעדינות ומכבים את האש.

5 מגישים את תבשיל הבמיה בתוך צלחת הפוקצ'ה, עם פלפל ירוק חריף למי שאוהב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!